Haber

Tokat’ta belediye aşevi ustaları Türk yemeklerini öğreniyor

Tokat’ın Turhal ilçesinde Belediye Aşevi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan aşçılara klasik Türk mutfağı kursu veriliyor.

Aşevlerinde yapılan yemeklerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmak amacıyla Turhal Belediyesi ile Turhal Halk Eğitim Merkezi (HEM) arasında protokol imzalandı.

Turhal HEM’in protokol kapsamında görevlendirdiği usta öğretici, aşçılara mutfak hijyeni, malzeme kullanımı ve Türk yemeklerinin hazırlanışını uygulamalı olarak öğretiyor.

Usta öğretici Yelda Beşer, eğitimin aşçıların kendilerini geliştirmesi amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Aşevinde 368 saat Türk mutfağı kursu açtık. Kursta hijyen, iş güvenliği, çorbalar, Türkçe gibi dersler yer alıyor. başta Tokat yemekleri, paçalı çorba, keşkek ve baklava olmak üzere tüm mutfak kurallarına uygun çalışan belediye personeli yetiştirip sertifikalarını almayı hedefliyoruz.” dedim.

Aşevi Müdürü Mehmet Şahin, 140 aileye haftanın 5 günü sıcak yemek verildiğine işaret ederek, “Bu yemeklerin kalitesini, lezzetini ve çeşitliliğini artırmak için HEM ile Türk mutfağı kursları düzenliyoruz. personelimizin becerilerini geliştirerek Türk yemekleriyle aşevimizi kurduk.” sözünü kullandı.

Kursa katılan sıcak yemek aşçısı Gültekin Dalkılıç, yeni yemekler öğrenerek kendini geliştirdiğini vurgulayarak, “Yemek yaparken gözden kaçırdığımız küçük detayların yemek üzerindeki etkisini görüyorum. Her açıdan faydalı bir kurs.” dedi.

haberboyabat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort